گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد رامسر
گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد رامسر

گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد رامسر

آب نبات چوبی الکترونیکی یا یک سنسور فراتر از آن ؟


محمد سینا غیاثوند


اول از هر چیز شما بگویید امروز که از خواب بلند شده اید دوست دارید تلفن همراه شما چه طعمی را به شما ارائه دهد؟ زبان یکی از مهم ترین اجزای بدن می باشد که وظایف مهمی را بر عهده دارد. یکی از این وظایف درک طعم مواد غذایی است . حال ممکن است کسانی بر اثر عوامل مختلف از نعمت چشایی محروم باشند .سنت سایزر یک محرک الکترونیکی می باشد که توانایی درک طعم و مزه را به بیماران باز می گرداند . دکتر نامشا راناسینت و تیم خود در دانشگاه ملی سنگاپور توانسته اند یک الکترود تولید کننده چهار طعم اصلی را ( نمک ، شیرینی ، تلخی ، ترشی ) ابداع کنند .این دستگاه در ماه گذشته در کنفرانس ACM در بارسلونای اسپانیا ارائه شد. این طرح با معرفی کارایی خود که به وسیله یک الکترود نقره ای که در زمان اتصال با نوک زبان طعم را منتقل می کند نظر همگان را به خود جلب کرد .دستکاری جریان الکتریکی باعث ایجاد اندک حرارتی می شود  که این حرارت عامل تحریک جوانه های چشایی زبان شده و بدین وسیله زبان احساس چشایی طعم های مختلف را درک می کند .این دستگاه علاوه بر کمک به بیمارانی که بیماری اختلال چشایی دارند می تواند به بیماران دیابتی تحت عنوان آب نبات چوبی دیجیتالی کمک کند و طعم شیرینی را بدون مصرف شکر و قند بله آن ها عرضه کند .تصور کنید افراد جامعه یک نمونه از این الکترود بر روی زبان خود داشته باشند و با اتصال به شبکه و یا گوشی های هوشمند خود از منو مزه ها طعم هر غذایی را در درون دهان خود بدون مصرف آن ماده تجربه می کند .


 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد